Wij Zijn Soest MENU

Prinsjesdag en kansen voor jongeren in Soest

Gepubliceerd op 30-09-2017
Prinsjesdag en kansen voor jongeren in Soest

Het Prinsjesdag-ontbijt Soest op 19 september was druk bezocht. Op de agenda stond ‘het verbeteren van het arbeidsperspectief voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Managers uit het lokale bedrijfsleven, de lokale overheid, maatschappelijke organisaties en onderwijs bespraken dit belangrijke thema. Sommige jongeren lijken blijvend buiten de boot te vallen als het gaat om zicht op een passende opleiding, stage of werkplek die is afgestemd op hun talenten en mogelijkheden.

Het onderwerp werd ingeleid door Achmed Baâdoud, landelijk bekend als PVDA-politicus. Als voorzitter van het dagelijks bestuur van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West heeft hij als geen ander kennis van het thema en ruime ervaring met oplossingen die in de praktijk ook wérken. Ook jongeren kwamen aan het woord. De daaropvolgende gesprekken aan tafel werden afgesloten met een nawoord van burgemeester Rob Metz.

Het jaarlijkse Prinsjesdag-ontbijt leverde nieuwe inzichten, inspiratie én concrete ideeën op voor betere toekomstkansen voor de jongeren in onze Soester gemeenschap.

Aanbevelingen jongeren aan het werk

Concrete plannen

Het Prinsjesdag-ontbijt is een initiatief van GIDSNetwerk en in 2017 is Stichting Balans mede-organisator. Het initiatief wordt ondersteund door diverse lokale samenwerkingsverbanden, waaronder de Soester Zakenkring, OndernemersNetwerk Soesterberg en de Raad van Kerken Soest. 

Alle verhalen

Reageren?

Heb je een leuk initiatief of idee om elkaar te ontmoeten of een ander te helpen? Laat het Soest en Soesterberg weten! Vul het formulier in.

Lijn
Volg ons op Facebook! Volg ons op Twitter!