Wij Zijn Soest MENU

Jannelies van Berkel ambassadeur Wij zijn Soest

Gepubliceerd op 07-06-2016
Jannelies van Berkel ambassadeur Wij zijn Soest

Jannelies van Berkel is wethouder welzijn én ambassadeur voor Wij zijn Soest: “Dat ben ik geworden omdat ik aan de ene kant zie dat een heleboel mensen in Soest en Soesterberg zich inzetten voor de ander, maar dat we tegelijkertijd steeds meer langs elkaar heen gaan leven. Het aantal eenzame ouderen neemt toe, voor mensen met een beperking is het nog steeds niet gemakkelijk om mee te doen, jongeren met een andere achternaam dan Jansen vinden geen stageplek en voelen zich niet op hun plek. En zo zijn er nog vele voorbeelden van mensen die zich niet gezien voelen.

Als lokale overheid zijn wij dagelijks bezig met het welzijn van onze inwoners. En zoals mijn collega wethouder Marcel Adriani zo mooi verwoordde: wij hebben de macht van de uitnodiging. Meer dan ooit zouden wij weer in die haarvaten van de samenleving aanwezig moeten zijn en onze ogen en oren de kost moeten geven.

Onlangs had ik met een verkeersmedewerker van de gemeente een mevrouw op bezoek die kwam klagen over fietsers die gebruik maakten van een paadje langs haar woning wat zij als levensgevaarlijk ervaarde. Hierdoor vond zij het leven niet meer de moeite waard, tenzij wij een hekje zouden plaatsen.

Een bezoek aan de mevrouw thuis en het gesprek deed ons inzien dat deze mevrouw vreselijk eenzaam was; zij heeft niemand buiten haar twee hondjes. We hebben Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) hierover geïnformeerd; zij hebben verschillende mogelijkheden om met ouderen op een ongedwongen manier in contact te komen. Daarnaast is het hekje geplaatst.

In dit geval gaat het simpelweg om wat aandacht. Waar we zeggen dat mensen vooral op eigen kracht en binnen het eigen netwerk moeten handelen vind ik het onze taak om alert te zijn daarbuiten op signalen van mensen die dat niet kunnen.

Ik ben heel erg benieuwd naar andere ideeën hierover en hoop van harte dat deze Wij zijn Soest bereiken. Meld je idee dan ook aan!"

Alle verhalen

Reageren?

Heb je een leuk initiatief of idee om elkaar te ontmoeten of een ander te helpen? Laat het Soest en Soesterberg weten! Vul het formulier in.

Lijn
Volg ons op Facebook! Volg ons op Twitter!