Wij Zijn Soest MENU

Hallo, ik ben Soest!

Gepubliceerd op 15-04-2016
Hallo, ik ben Soest!

Op zoek naar de kern van wij zijn Soest
"Wat is nu precies wij zijn Soest, hoe willen we ons inzetten en wat gaan we als eerste doen?" Dat was het onderwerp tijdens een inspirerende en energieke bijeenkomst van de bondgenoten op maandag 4 april.

Divers en dynamisch
Tijdens de avond werd duidelijk dat wij zijn Soest niet even snel in een zin te vatten is. Iedereen heeft daar zijn eigen beelden en idealen bij. En eigenlijk is dat ook niet erg. Wij zijn Soest is voor, door en met de samenleving. Laat iedereen daar op zijn eigen manier en naar eigen vermogen een bijdrage aan leveren. Wij zijn Soest is dus iets dynamisch, wat zich hopelijk steeds verder uitbreidt en ontwikkelt.

Gezamenlijke uitgangspunten
Toch kwamen ook een aantal duidelijke uitgangspunten naar boven waar we het met elkaar over eens zijn: we willen mensen die hier leven en/of werken verbinden, zodat ze elkaar kennen. Zonder voorbij te gaan aan de diversiteit. Iedereen mag en kan zichzelf zijn! Want we zijn misschien niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Acties
Maar het bleef niet alleen bij mooie woorden, want we willen vooral actie! Op basis van drie thema’s -1. elkaar kennen, 2. een veilig gevoel en 3. jongeren- hebben de bondgenoten initiatieven bedacht waarmee ze aan de slag gaan. Deze staan op de website.
Doe je mee?!
 

Hallo!

ik ben Soest!
ik ken jou…

ik ben misschien… anders dan jij
maar jij mag bij mij aankloppen

Ik nodig je uit om samen Soest te zijn!

Alle verhalen

Reageren?

Heb je een leuk initiatief of idee om elkaar te ontmoeten of een ander te helpen? Laat het Soest en Soesterberg weten! Vul het formulier in.

Lijn
Volg ons op Facebook! Volg ons op Twitter!