Wij Zijn Soest MENU

Dit is Faisa

Gepubliceerd op 22-04-2016
Dit is Faisa

Faisa, stel jezelf eens voor...
"Nou, ik ben dus Faisa Awad. Niet geboren, maar wel getogen in Soest. Ik kwam als klein kind met mijn ouders naar Nederland vanuit Somalië waar wij zijn gevlucht voor de burgeroorlog. Als inmiddels afgestudeerde juriste ben ik sinds kort aan de slag bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst voor de afdeling Asiel & Bescherming. Ik woon ruim 25 jaar met plezier in Soest en ik hoop hier nog lang(er) te mogen blijven."

Wat maakt Soest voor jou bijzonder?
Faisa gekscherend: "ik vind het altijd grappig om collega's en vrienden te vertellen dat Soest maar liefst drie treinstations heeft en dus een echte metropool is. En natuurlijk dat Soest het middelpunt van Nederland is gezien haar ligging(wat geografisch gezien overigens niet het geval is).

Maar even serieus... Los van het schitterende landschap en het natuurrijke gebied vind ik Soest een verzameling van verschillende culturen, geloven en tradities. Het gaat niet altijd goed, maar de goodwill is er zeker."

En wat maakt jou bijzonder Faisa?
"Pfff wat een vraag! Ik weet niet zo goed wat mij nu juist bijzonder maakt. Ik denk dat mijn eigen 'unieke' achtergrond misschien iets is dat mij wel anders maakt. Anders op een goede manier… althans dat vind ik."

Je doet mee met wij zijn Soest. Hoe is dat zo gekomen?
"Mijn vader zit in het bestuur van de Marokkaanse moskee in Soest en is daardoor vaak bij bijeenkomsten geweest. Hij kon door een medische ingreep helaas niet aanwezig zijn bij de eerste bijeenkomst over wij zijn Soest en vroeg of ik in zijn plaats wilde gaan."

En daarna ben je gebleven, waarom?
"Die eerste bijeenkomst vond ik erg inspirerend en indrukwekkend. Ik bedoel, dat er zo veel mensen uit verschillende bevolkingslagen, met uiteenlopende beroepen en achtergronden samen besloten om de handen in een te slaan. Daar wil ik ook deel van uitmaken."

Wat wil je bereiken?
"Wij zijn Soest geeft mij hoop voor de toekomst, hoe afgezaagd dat ook mag klinken. We leven nu in een turbulente tijd waarin er veel wrijving en spanning is binnen de samenleving. Ik hoop dat we met zijn allen een verandering teweeg kunnen brengen in Soest waarbij de dialoog centraal staat."

Er zijn al diverse initiatieven gestart, welke pak jij op?
"Ik help het kickboksen voor de jonge meiden tot 18 organiseren. Daarnaast wil ik zeker nog andere dingen oppakken." Faisa knipoogt: "Ik ben nog aan het rondneuzen."
Ze staan op de website, dus. "Ja, dat is waar. Ik ga meteen kijken!"

Wil je ons nog iets meegeven? 
"Ik moet denken aan een quote van Martin Luther King:" people fail to get along because they fear each other; they fear each other because they don't know each other; they don't know each other because they have not communicated with each other (mensen kunnen niet overweg met elkaar, omdat ze bang zijn voor elkaar, ze zijn bang voor elkaar omdat ze elkaar niet kennen, ze kennen elkaar niet omdat ze niet met elkaar communiceren).

Dat is een indrukwekkende uitspraak! Weliswaar uit een andere tijd…
"Ja maar nog steeds heel actueel. Ik zie dat als zoiets van wees niet bang om elkaar aan te spreken en met elkaar in gesprek te gaan. Dus, zet die eerste stap om je buurman of buurvrouw vandaag nog te spreken en beter te begrijpen! Zo dragen we allemaal bij aan een mooi(er) en veilig(er) Soest voor de toekomst."

Mooi gezegd! Dank je voor deze kennismaking Faisa en succes!

Alle verhalen

Reageren?

Heb je een leuk initiatief of idee om elkaar te ontmoeten of een ander te helpen? Laat het Soest en Soesterberg weten! Vul het formulier in.

Lijn
Volg ons op Facebook! Volg ons op Twitter!