Wij Zijn Soest MENU

Buurtsportcoach brengt Soesters in beweging

Gepubliceerd op 18-10-2017
Buurtsportcoach brengt Soesters in beweging

Sporten en bewegen in belangrijk voor je gezondheid. Dat is bekend. Daarom heeft Soest een speciale regeling hiervoor: de buurtsportcoachregeling. De buurtsportcoaches in Soest brengen mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Zij zijn maatschappelijke verbinders, die overal raakvlakken hebben in de Soester samenleving. De buurtsportcoaches, die bij maatschappelijke organisaties werkzaam zijn, weten precies wat er speelt in het werkveld en wat de verschillende doelgroepen willen en/of nodig hebben. Over de aanpak kun je meer lezen in het artikel ‘Buurtsportcoaches in Soest: de omgekeerde aanpak’. Daar zijn we trots op!

Een Buurstsportcoach is een professional met als opdracht het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de buurt. Ook leggen zij verbindingen tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Heeft u vragen over de werkzaamheden van de Buurtsportcoaches of over de regeling? Neem dan contact opnemen met Robbert Jaspers, coördinator Buurtsportcoach regeling gemeente Soest. R.jaspers@soest.nl of 06-82117728.

Alle verhalen

Reageren?

Heb je een leuk initiatief of idee om elkaar te ontmoeten of een ander te helpen? Laat het Soest en Soesterberg weten! Vul het formulier in.

Lijn
Volg ons op Facebook! Volg ons op Twitter!