Wij Zijn Soest MENU

Agenda

In het kader van de Landelijke Week van Respect van 3 tot 10 november vinden er in Soest allerlei activiteiten plaats. Kom ook! Samen praten, eten, ontmoeten, zingen, luisteren én sporten.

03-11-2018

Proef en beleef de culturen van Soest


Kleurrijk Soest: een sprankelend evenement, georganiseerd door stichting Balans, Idea en Vluchtelingenwerk Nederland. Verschillende culturen staan centraal. Je kunt deze proeven en beleven in een divers programma met ebru- en hennaschilderen, Turkse volksdans en een multiculturele modeshow. Ook zijn er diverse lekkernijen te proeven zoals Turkse koffie, Marokkaanse thee en hapjes. 

Tijd: 14.00 - 17.00 uur 
Waar: Plantage, Smitsweg 311, Soest
Toegang: gratis

03-11-2018

Kijk en luister! 'Who runs the world'


‘Who runs the world’ is een Nederlandstalige vertelvoorstelling van Esther Kornalijnslijper, over van wie de wereld is, wie de wereld draagt en hoe je je eigen draai in de wereld kunt vinden. Een voorstelling voor jongeren en volwassenen. Direct, persoonlijk en krachtig.

Tijd: 15.30 - 17.00 uur
Waar: Gymzaal Plantage, Smitsweg 311, Soest
Toegang: gratis (beperkt aantal (zit)plaatsen)
Meer info: www.whorunstheworld.nl

05-11-2018

Muziek! Make music kids


Een muzikaal project voor basisschoolkinderen, met zang, dans, en verschillende instrumenten. Kinderen kunnen zingen, dansen en muziek maken. Alleen of met elkaar. Instrumenten zoals djembé`s, gitaren, fluiten, sambaballen, accordeons, piano’s et cetera zijn aanwezig. Ouders zijn welkom om te kijken!

Tijd: 16.00 - 17.30 uur
Waar: Plantage, Smitsweg 311, Soest
Toegang: alleen voor basisschoolkinderen, gratis
Aanmelden: via www.makemusickids.nl en ivm grote belangstelling, deelname na bevestiging van de organisatie Muziekschool Baarn-Soestdijk.

 

06-11-2018

Praat mee en luister! Interreligieus debat


Interreligieus debat/ontmoeting voor jongeren: Grenzen en Bruggen

Grenzen stellen en bruggen bouwen. Het lijkt een tegenstelling, maar ze horen bij elkaar. Grenzen zijn nodig om te groeien en om veiligheid te creëren voor jezelf. Tegelijkertijd is verbinding met de ander noodzakelijk. We zijn wel verschillend maar we staan niet los van elkaar. De wereld heeft bruggenbouwers nodig: mensen die niet bang zijn grenzen over te steken, en niet bang zijn voor de ander of het andere.

Imam Azzedine Karrat, rabbijn Awraham Soetendorp en landelijk voorganger van het Apostolisch Genootschap Monique van Strien-Milaan, gaan met jongeren in gesprek en op zoek naar de verbinding met elkaar, ondanks onze verschillen en binnen onze eigen grenzen.

Programma:
19.00u - Inloop met muzikale omlijsting van een rapper uit Smitsveen
19.30u - Opening door wethouder Liesa van Aalst-Veldman
21.30u - Einde met gelegenheid tot napraten en ontmoeten


Tijd: 19.00 - 21.30 uur
Waar: IDEA, Soest, Willaertstraat 49, Soest
Toegang: gratis
Aanmelden: via w.janse@vu.nl
Let op: Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor jongeren tussen 16 en 25 jaar.

 


 

 

 

07-11-2018

Sport! Bewegen op muziek


Vrouwen met diverse culturele achtergronden kunnen iedere woensdagochtend bewegen op muziek onder leiding van Margreeth de Leeuw. Je bent van harte welkom in Soesterberg (schoolvakanties uitgezonderd).

Tijd: 10.00 - 11.00 uur
Waar: De Banninghal, Banningstraat 3, Soesterberg
Toegang: voor vrouwen, 1 euro per persoon
Meer informatie: Els Theunissen, 06-86879008 of Zoulikha Seddikki, 06-57552129

08-11-2018

Expositie Project 142 / Verhalen Vertel Middag


Soest kent 142 verschillende nationaliteiten! Elk van die nationaliteiten krijgt dankzij project 142 een gezicht en een verhaal. Inmiddels zijn al 74 mensen voor dit project geïnterviewd. De verschillende verhalen en gezichten zijn te zien in Museum Soest.

Speciaal op donderdag 8 november is in Museum Soest een Verhalen Vertel Middag. Soesters uit Canada, Bosnië, Wales, Senegal en de Dominicaanse Republiek vertellen hun verhaal. Kom kijken en luisteren en laat je verrassen!

Tijd: 14.00 -17.00 uur
Waar: Museum Soest, Steenhoffstraat 46, Soest
Toegang: gratis
Meer info: project142soest@gmail.nl
Ps; lukt het je niet om erbij te zijn: niet getreurd, je kunt ze allemaal zien en beluisteren op TVSoest.nl 

08-11-2018

Luister! Muzikale cultuurmix


Een optreden met de Marokkaanse udspeler/zanger Kamal Hors, Nelleke Nieuwboer met Joods-Sefardische liederen en Colijn Buis met Brabants Katholieke '(jazz)roots'. Het wordt een kort, krachtig optreden met een kleine sketch waarin, naast de prachtige muziek, de stem van de Verdraagzaamheid naast de stem van de Verdeeldheid klinkt.  

Tijd: 20.30 - 21.15 uur (vanaf 20.00 uur inloop met koffie en thee)
Waar: Publiekshal gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Soest
Toegang: gratis
Meer informatie: www.kunstrijk.nl

09-11-2018

Samen koken en eten


Onder het motto ‘eten verbindt' organiseert Stichting Balans een culinaire avond in Soesterberg. Soesters met verschillende culturele achtergronden laten je graag kennismaken met gerechten uit andere landen. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen.

Tijd: vanaf 17.45 uur
Waar: Buurtrestaurant Soesterberg; De Linde, Chr. Huygenslaan 4A, Soesterberg
Toegang: € 5 per persoon (€ 3 voor kinderen <13 jaar)
Aanmelden via: h.zihni@stichtingbalans.nl of 06-23318385

10-11-2018

Ontspanning, inspiratie en ontmoeting voor mantelzorgers


Zaterdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg: een landelijke actiedag om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Mantelzorg is van grote waarde en wordt zeer gewaardeerd. Daarom zijn alle mantelzorgers van harte welkom op deze avond die in het teken staat van ontspanning, inspiratie en ontmoeting.

De avond begint met een drankje en een diner. Na het diner neemt wethouder Liesa van Aalst het woord. Vervolgens kunt u kijken naar de theatervoorstelling ‘Overeind’ door theatergroep Bint. Een voorstelling over mantelzorg en alles wat daarbij komt kijken. Er wordt nagepraat met een drankje.

Tijd: 17.30 - 21.30 uur
Waar: The Partyfactory Soest, Albert Cuyplaan 198B, Soest
Toegang: alleen voor mantelzorgers
Aanmelden via: www.zorgzaamsoest.nl/dagvandemantelzorg of 035-6093411

 

10-11-2018

Overige activiteiten


Er zijn deze week ook besloten activiteiten in het kader van ‘de Week van Soest’. Wethouders geven gast- en sportlessen op basisscholen, jongeren en ouderen gaan met elkaar in gesprek op het Griftland College om van elkaar te horen wat hen bezighoudt en hoe ze hun toekomst zien, en een basisschool neemt deel aan het Nationaal Schoolontbijt. 

Overige activiteiten
Er zijn deze week ook besloten activiteiten in het kader van 'de Week van Soest'! Zo gaan jongeren en ouderen met elkaar in gesprek op het Griftland College, om van elkaar te horen wat hen bezig houdt en hoe ze hun toekomst zien. Ook nemen we met een basisschool deel aan het Nationaal Schoolontbijt.  

Sport en bewegen
Sport en bewegen verbindt mensen. Vanuit de gedachte om samen te bewegen, geven wethouders gast- en sportlessen op basisscholen, en worden er ook gastlessen 'aangepast sporten' op basisscholen gegeven.

 

 

 

Heb je een leuk initiatief of idee om elkaar te ontmoeten of een ander te helpen? Laat het Soest en Soesterberg weten! Vul het formulier in.

Lijn
Volg ons op Facebook! Volg ons op Twitter!